Citrompuding recept
60 perc
A Citrompuding hozzávalói:
7 dkg vaj
15 dkg liszt
6 dl tej
2 citrom
14 dkg porcukor
8 tojás
1 kis tábla főzőcsokoládé
1 tejszínhabpótló por (Coop)
1 dl tej
A Citrompuding elkészítési módja:
Felolvasztok 5 dkg vajat, beleöntöm a lisztet, és kevergetve addig hagyom a tűzöm, amíg a liszt ki nem fehéredett. Habverővel kevergetem, miközben hozzáöntöm a tejet, és állandó keverés közben sűrű mártássá főzöm. A krémet a tűzről levéve langyosra hűtöm, belekeverem az egyik citrom lereszelt héját, kifacsart levét és 10 dkg porcukrot. Ha teljesen kihűlt, elkeverek benne 6 tojássárgáját, 2 egész tojást, végül a 6 tojás keményre vert fehérjéjét. Egy mély formát a maradék vajjal kikenek, porcukorral meghintek. Az alját és az oldalát meghámozott, vékony citromszeletekkel kirakom. Beletöltöm a felfújtmasszát. A sütőbe egy tepsibe vizet töltök, a sütőt begyújtom. Elkészítem a tejszínhabot. Ha a sütő már forró, és a víz is meleg, beleállítom a felfújtmasszával megtöltött edényt és letakarom. Addig gőzölöm, amíg a beleszúrt tűre nem tapad a ragacsos massza. A kész felfújtat forró tálra borítom, köré öntöm a felolvasztott csokoládét, tejszínhabot nyomok rá. A csokoládéból olvasztás előtt néhány apró darabkát levágok, és ezeket szúrom a tejszínbe. Melegen, hidegen egyaránt finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. febr. 6. 14:25
A citrompuding elkészítési módja és hozzávalói.