Vienetta torta recept
270 perc
A Vienetta torta hozzávalói:
12 tojás (külön a fehérje,sárgája)
2 ek. ecet
1 kg cukor
8 dcl.tej
2 vanéliás puding
50 dlkg margarin
20 dkg főzőcsoki
1 lit.tejszín
Kb 10-15 dkg pörkölt darabos mogyoró (dióval is helyetesíthetjük).
A Vienetta torta elkészítési módja:
6 tajásfehérje,2 ek ecet és 30 dkg cukor kétszer sütjük ugyanezt a lapot.200 C előmelegített sütőbe rakjuk és lecsapva 30C –on egy és fél órát szárítjuk.(Zsírozott,zsemlemorzsás tepsziben). Krém: a 12 tojássárgáját a 40dkg cukorral,a két pudinggal a 8dcl tejben megfőzzük és ha kihül a margarinnal jól kikeverjük. Amikor a lapok kihűlnek mindkét lapra 10-10dkg csokit felolvasztva lecsorgatjuk és a mogyoróval megszójuk.A tejszínhabot felverjük.
Összerakás: lap,krém, fele tejszínhab,ismét lap,krém, tejszíhab.
A lapok szárítása a hosszadalmas idő, de előző nap elkészítem és akkor 1,5 óra alatt megvan.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ragi, 2009. febr. 6. 13:46
A vienetta torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.