Csokis őzgerinc recept
60 perc
A Csokis őzgerinc hozzávalói:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
20 dkg liszt
20 dkg dió
6 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag van.cukor
1 kk.reszelt citromhéj
a mázhoz 20 dkg tortabevonó
A Csokis őzgerinc elkészítési módja:
Habosra keverjük a margarint a cukorral, egyenként közékeverjük a tojások sárgáját, majd a lisztet, sütőport, van.cukrot, citromhéjat és a durvára vágott diót. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Őzgerincformába öntjük, és forró, kb. 200 °C-os sütőbe toljuk, a tüzet mérsékeljük kb. 180 °C-ra, így sütjük tűpróbáig! Még melegen deszkára borítjuk, és bevonjuk az olvasztott tortabevonóval.
Ez az adag két őzgerincformába fér bele!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: feriberni, 2009. febr. 6. 13:11
A csokis őzgerinc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.