Fehér mignon recept
80 perc
A Fehér mignon hozzávalói:
tésztához ( 20 x 30 cm-es tepsihez):
4 tojás
citromlé
4 kanál cukor
4 kanál liszt
1 citrom reszelt héja
krémhez:
5 dkg vaj
2 db alma
2 evőkanál cukor
5 dkg darált dió
mázhoz:
1 tojás fehérje
1 evőkanál citromlé
25 dkg porcukor
diszítéshez:
francai drazsé
A Fehér mignon elkészítési módja:
Piskóta tészta készítése: A tojások fehérjéből kevés citromlével és a cukorral - váltogatva adogatva - kemény habot verek. Hozzáadom a tojások sárgáját és a lisztet. Hozzáreszelem a citromhéjat. Két adagban sütöm. Krém készítése: A meghámozott, kockára vágott almából a vajjal és a cukorral pürét főzök, kihűtöm. Hozzáadom a dióbelet. Máz készítése: Kevés citromlével felverem a tojásfehérjét. Hozzáadom a porcukrot és addig keverem, míg szálas lesz. Összeállítás: Az első piskóta-lapot megkenem a diós almapürével. Ráhelyezem a második lapot, jól összenyomom. Kockára vágom. A kockáknak először az oldalát kenem a mázzal, sütőlapra állítom, és megkenem a tetejüket. A francia drazsékkal dekorálom. Néhány percre a még langyos sütőbe teszem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jan. 23. 13:25
A fehér mignon elkészítési módja és hozzávalói.