Krémsajtos csirke pennével recept
50 perc
A Krémsajtos csirke pennével hozzávalói:
30 dkg csirkemell
1+1 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 krémsajt
3-4 dl tej
250g penne
A Krémsajtos csirke pennével elkészítési módja:
A csirkemellet megtisztítom, majd kisebb kockákra vágom. Az olajat felhevítem egy serpenyőben, és hirtelen megpirítom rajta a húskockákat. Sűrűn kell keverni. Felrakom forrni a tésztavizet. A húsokat kiveszem átmenetileg egy tálra, és elkészítem a mártást. Ehhez adok még egy kanál olajat a serpenyőbe, majd ráreszelem a fokhagymát. Vigyázok, hogy ne égjen meg a hagyma. Felöntöm tejjel. Belenyomom a krémsajtot, addig keverem, amíg felolvad, Sózom, borsozom, beforralom. Amikor ezzel megvagyok, visszahelyezem a húst a mártásba, és 1-2 percig együtt is főzöm őket. Kifőzöm a tésztát és ehető.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jan. 20. 13:18
A krémsajtos csirke pennével elkészítési módja és hozzávalói.