Krémsajtos bundában sült fokhagymás csirkefalatok recept
A Krémsajtos bundában sült fokhagymás csirkefalatok hozzávalói:1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors
Bundához:
fokhagymakrém
2 közepes tojás
125 g krémsajt
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
300 g liszt
2,8 dl tej
A Krémsajtos bundában sült fokhagymás csirkefalatok elkészítési módja:
csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a tojásokat a krémsajttal és a fokhagymakrémmel simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli. A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj. Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2015. febr. 18. 17:47
A krémsajtos bundában sült fokhagymás csirkefalatok elkészítési módja és hozzávalói.