Karajszeletek vegyes salátával recept
A Karajszeletek vegyes salátával hozzávalói:60 dkg sertéskaraj
3 dkg vaj
1 kávéskanál őrölt borsfű
2 evőkanál vörösborecet
A salátához:
2 fej saláta
2 evőkanál vörösborecet
3 evőkanál olaj
4 borsfűág
őrölt bors
só
A Karajszeletek vegyes salátával elkészítési módja:
A vajat és a borsfüvet simára keverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Ezzel a húst bekenjük, majd olajjal kikent tepsiben megsütjük. Amikor kész, felszeleteljük, és kihűtjük. A zsírját ecettel jól elkeverjük, és áttörjük. A salátákat leveleikre szedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük, és hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A babot és a zöldbabot 8-10 percig sós vízben roppanós puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. Salátástálban az olajat, az ecetes sült levet, az apróra vágott borsfüvet összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Még melegen óvatosan belekeverjük a babot és a zöldbabot. A húst a fűszeres zöldség mellé tálaljuk.
Pirítóst vagy hideg főtt burgonyát adhatunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. febr. 17. 10:25
A karajszeletek vegyes salátával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.