Kati dinnyécskéi recept
A Kati dinnyécskéi hozzávalói:Piros rész:
12, 5 dkg margarin
20 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
1 rumaroma
piros ételfesték
s a végén annyi tej, hogy jól összeálljon a massza.
Fontos, hogy csak a végén tegyük hozzá a tejet, mert a folyékony ételfesték sokat lazít a masszán.
Tehát először festék, amennyi szükséges, majd pici tej /vagy víz./
Zöld rész:
12, 5 dkg margarin
30 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
1 db zöld színű mandula aroma /vagy pisztácia/
s szintén annyi tej, hogy jól össze lehessen állítani a masszát.
A Kati dinnyécskéi elkészítési módja:
Mindkét színből egyenlő számú golyót formázunk /én 8 db-ot/, s a piros golyókat bevonjuk a tenyerünkben szétlapított zöld masszával, pár órai hűtőben való tárolás után cikkekre kell felvágni. Végül csoki-darából magocskákat teszünk a piros részbe, s kész is a dinnyécske.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. febr. 15. 09:08
A kati dinnyécskéi elkészítési módja és hozzávalói.