Dalmata recept
A Dalmata hozzávalói:Tészta:
80 g vaj
150 g cukor
1 db tojás
¼ tk szódabikarbóna
1 ek kakaó
170 g liszt
Krém:
250 g túró
70 g cukor
100 g tejföl
1 tk étkezési keményítő
1 cs vanília
A Dalmata elkészítési módja:
Robotgéppel keverjük össze a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojást és a szódabikarbónát is. Részletekben keverjük hozzá a liszttel előzetesen összekevert kakaót. Addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a kezünkhöz. Az ¼-ét tegyük félre. A többi tésztával béleljünk ki egy 20 cm-es kerek tortaformát, az oldalán a tészta 3-3,5 cm magasságig legyen. Tegyük 20 percre a hűtőszekrénybe. A töltelékhez a tejfölben keverjük el a cukrot, a vaníliát és a keményítőt, forgassuk össze a túróval. A félretett tésztából formáljunk golyókat és finoman nyomkodjuk bele a túró krémbe. Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük 40-50 percig.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2015. febr. 11. 20:29
A dalmata elkészítési módja és hozzávalói.