Disznótoros orjaleves recept


1 kg húsos orja (sertésgerinc)
20 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyem
15 dkg zeller
15 dkg karalábé
1 nagy fej vöröshagyma
2 szál zeller zöldje (vagy 2 evőkanál szárított lestyán)
Ízlés szerint őrölt bors
só
gyömbér
szerecsendió-virág
csípős paprika
A tálaláshoz: kifőzött cérnametélt,apróra vágott zellerzöld
csípős hegyes paprika
A Disznótoros orjaleves elkészítési módja:
Az orját feldaraboljuk, 3 liter hideg vízben feltesszük főni.Ha felforrt, habját leszedjük, beletesszük a tisztított és feldarabolt zöldségeket, egészben a megtisztított vöröshagymát.Ízlés szerint fűszerezzük,és lassú tűzön főzzük, amíg minden megpuhul. Apróra vágott zölddel meghintve, külön kifőzött cérnametélttel, vagy daragaluskával tálaljuk. Külön tányérkán csípős paprikát is kínálunk hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. febr. 12. 05:59
A disznótoros orjaleves elkészítési módja és hozzávalói.