Laktató leves recept
A Laktató leves hozzávalói:kevés füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1 sárgarépa
2 krumpli
babérlevél
petrezselyemzöld
őrölt paprika
só
25 dkg liszt
1 tojás
tejföl, ecet
A Laktató leves elkészítési módja:
A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, picit megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Teszünk rá egy mokkáskanál őrölt paprikát és felöntjük 2 liter forró vízzel. Beletesszük az összenyomott fokhagymát, a reszelő nagyobb lyukú részén lereszelt sárgarépát, krumplit. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, a babérlevelet, megsózzuk és kb. fél órát fedő alatt lassan forraljuk. A lisztből és a tojásból kemény tésztát gyúrunk, amit szintén lereszelünk, majd belefőzzük a levesbe. Amikor a tészta feljött a leves tetejére, el is készült.
Tálalásnál rászórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, s tejfölt és ecetet kínálunk hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. febr. 6. 11:11
A laktató leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.