Csirkemell rebarbara chutneyvel recept
A Csirkemell rebarbara chutneyvel hozzávalói:2 főre: 2 (azaz egy pár) csirkemell filé, só, tört színes bors, 2 gerezd fokhagyma, olíva olaj
A raguhoz: 50 dkg rebarbara, 1 fej főzőhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk reszelt friss gyömbér, 2 ek méz, só, tört színes bors, 1 mk fahéj, 1 mk koriander, chili, 1 ek olíva olaj
Továbbá 40 dkg brokkoli
A Csirkemell rebarbara chutneyvel elkészítési módja:
A brokkolit tegyük fel egy párolóedénybe. Forrást követően 5-6 percig pároljuk, majd vegyük le a gőzről. A raguhoz hámozzuk meg a rebarbarát, majd egészen kicsire daraboljuk fel. A hagymát aprítsuk, és dinszteltjük meg az olajon. Szedjük rá a rebarbarát, öntsük fel 1 dl vízzel, majd fűszerezzük be. A koriandert törjük össze, mielőtt a raguhoz tennének. Fedő alatt 4-5 percig pároljuk. A végén keverjük el benne a mézet is. A húst sózzuk, borsozzuk, majd fokhagymás olíva olajon süssük át mindkét oldalukat. A ragu előre is elkészíthető, illetve el is rakható üvegekbe télire.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. jún. 16. 06:45
A csirkemell rebarbara chutneyvel elkészítési módja és hozzávalói.