Juhtúróval, baconnal töltött csirkemell recept
80 perc
Szénhidrátszegény
A Juhtúróval, baconnal töltött csirkemell hozzávalói:
1 db csirkemell filé
250 g juhtúró
150 g bacon (szalonna)
0.5 csokor snidling (vagy egy szál újhagyma)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A Juhtúróval, baconnal töltött csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket szépen megtisztítjuk, nagy szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.A juhtúrót össze kell keverni az apróra vágott újhagymával vagy snidlinngel, ízlés szerint rakhatunk bele. Én gyakrabban újhagymát szoktam, és abból egy szár apróra vágva elég szokott lenni. Ezt is megsózzuk egy kicsit. Megtöltjük a csirkemelleket. Ha sikerült nagy és egy kicsit vastagabb szeleteket kihozni, akkor félbevágjuk őket úgy, mintha teljesen ketté akarnánk vágni, csak a közepénél álljunk meg, és nyissuk szét, mint egy könyvet. A két oldalát kicsit kloppfoljuk meg, és az egyikbe töltsük bele a juhturót.Göngyöljük bele a baconbe, és hústűvel vagy fogpiszkálóval tűzzük meg. Rakjuk bele a sütőbe nagyjából 230 fokon 40-50 perc alatt kész is.
sütési hőfok: 230°C
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2014. dec. 23. 13:35
A juhtúróval, baconnal töltött csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.