Narancsos áfonyás kacsa recept
70 perc
A Narancsos áfonyás kacsa hozzávalói:
15 dkg vörös áfonya
5 dkg fekete ribizli (fagyasztott)
8 dkg cukor
fél narancs facsart leve
1 szegfűszeg
6 dkg kemény vaj
só
bors
2 fél kacsamell (kb. 30 dekásak)
1 ek olívaolaj
A Narancsos áfonyás kacsa elkészítési módja:
A húst megmossuk, szárazra töröljük. A bőrt bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. Forró olajon először a bőrös felét kb. három perc alatt megpirítjuk, aztán megfordítjuk és letakarva, közepes lángon 8-10 percig sütjük. A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra, és a kacsát fedő nélkül tíz perc alatt ropogós-pirosra sütjük. A sütőből kivéve a húst kicsit pihentetjük, majd felszeleteljük. Tálalás előtt felforrósítjuk a szószt. A hússzeleteket tányérokra szedjük, meglocsoljuk a sültszafttal.
Krumplipürével tállalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2014. dec. 22. 13:15
A narancsos áfonyás kacsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.