Húsvéti nyuszi piskóta recept
A Húsvéti nyuszi piskóta hozzávalói:piskótatészta
vajkrém
kókuszreszelék
ételszínezõ
csoki- vagy marcipán nyuszi
csoki- vagy marcipán tojás
a piskótához:
6 tojás
6 ek cukor
6 púpozott ek liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 csipet só
A Húsvéti nyuszi piskóta elkészítési módja:
Készítsünk piskótatésztát, majd egy nagyobb pohárral vágjunk ki korongocskákat. Kenjük be vajkrémmel, majd szórjuk rá a zöld ételfestékkel enyhén megfestett kókuszreszeléket. Ezzel kész a nyuszi "zöld rétecskéje". Tegyük rá a nyuszit, és mellé a tojást. Készítsünk egy egész tálcáravalót belõle. Piskótatészta Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet tálba téve keverjük össze alaposan a sütőporral, a tojások fehérjét pedig egy csipetnyi sóval verjük kemény habbá. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd rászórjuk a maradék lisztet is. Dolgozzuk össze fakanállal, vigyázva arra, hogy a tojáshab ne nagyon törjön össze. Béleljünk ki egy sütőformát sütőpapírral, és előmelegített sütőben süssük 200 fokon aranysárgára. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját sütés közben, mert a tészta összeesik. Hagyjuk egy kicsit hűlni a sütőben, majd borítsuk ki óvatosan egy tálcára, húzzuk le a sütőpapírt és hagyjuk teljesen kihűlni.
Dekorálhatjuk még színes cukorkákkal is. Gyermekek is könnyen elkészíthetik.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Vajolet, 2008. márc. 12. 13:26
A húsvéti nyuszi piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.