Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás krémes 2. recept

Almás krémes 2. recept

Az Almás krémes 2. hozzávalói:
Tésztához:
10 dkg Rama margarin
30 dkg liszt
10 dkg cukor
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás

Vaníliás krémhez:
10 dkg Rama margarin
1 csomag (főzős) vaníliás pudingpor
3 dl tej
15 dkg porcukor

Almás krémhez
5 dkg Rama margarin
1 kg alma- reszelve
kb. (ízlés szerint) 10 dkg cukor,
kevés fahéj

A KÉPET A 7. BEJEGYZÉS ALATT TALÁLOD.


Az Almás krémes 2. elkészítési módja:
1., A tészta alapanyagait kevés tejjel összekeverjük, tésztát készítünk belőle és három (lehetőleg) egyforma lapot sütünk belőle.(ne nyújtsuk túl vastagra, mert a sütőpor még emel rajta majd) 2., A vaníliás krémhez, a pudingot megfőzzük a tejjel, majd még melegen hozzákeverjük a margarint és a porcukrot. 3., Az almát megpucoljuk, lereszeljük, fahéjjal és a porcukorral ízesítjük és puhára dinszteljük. 4., A két krémet kihűtjük, majd összerakjuk a sütinket: 1.lap- almás krém- 2. lap- vaníliás krém- 3. lap- tetejére porcukor Fél- 1 napig hagyjuk megpuhulni a sütemény és máris fogyasztható. :)

Egy sütemény, amit TÉNYLEG lehetetlen elrontani :)
Kevesebb almából is finom. :)

Variálható kókuszos - tiramisus pudinggal, illetve porcukor helyett leönthetjük csokival is. Ez utóbbi változat nálunk nagyobb sikert arat. ;)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás krémes 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook