Aranygaluska2 recept
Az Aranygaluska2 hozzávalói:30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
2,5-3 dl tej
1 tojássárgája
2 dkg élesztő
só
borsodó
Az Aranygaluska2 elkészítési módja:
Az élesztőt futtasd fel. Majd dolgozd össze az átszitált liszttel, a tojássárgájával, egy csipetnyi sóval, s annyi tejjel, hogy viszonylag lágy tésztát kapj. Ezután gyúrj bele 5 dkg margarint, s a tésztát keleszd a kétszeresére. Közben a maradék margarint olvaszd meg, a diót pedig keverd össze a cukorral. Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki egy ujjnyi vastagra, s késsel vagy egy kis pogácsaszaggatóval darabold fel. Egy mély tepsit kenj ki margarinnal, s az aljára rakj egy sor tésztagaluskát, azt szórd meg cukor-dió keverékkel, locsold meg olvasztott margarinnal, majd megint sor tészta következik, s arra megint cukor-dió és margarin. A legfelső sorban már csak margarin kerül a tésztára. Tedd hideg sütőbe, majd közepes tűzön süsd 35-40 percig. Frissen tálald, és borsodót adj mellé.
Ezt vaníliás öntettel szokták készíteni melybe belemártogatják az elkészült galuskát.az öntet eékészítése személyre szabott ízlés szerint.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Viky Valens, 2006. dec. 14. 19:24
Az aranygaluska2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.