Magos sajtos rúd recept


12 dkg liszt
csipet só
12 dkg vaj
12 dkg reszelt sajt
1 tojás
Tetejére:
köménymag
szezámmag
mák
durva szemű só
A Magos sajtos rúd elkészítési módja:
A szitált,sós lisztet összegyúrjuk a vajjal és a sajttal. Folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük 15 percig. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, 20 db egyforma csíkra vágjuk, és 1-1.5 cm vastag rudakká sodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük , elkevert tojással megkenjük őket. Tetszés szerint megszórjuk a rudakat magvakkal, vagy durva sóval. Előmelegített sütőben ,160 fokon sütjük szép aranysárgára őket.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. dec. 8. 21:52
A magos sajtos rúd elkészítési módja és hozzávalói.