Ropogós sajtos lapok recept
40 perc
A Ropogós sajtos lapok hozzávalói:
15 dkg margarin
15 dkg liszt
15 dkg reszelt sajt
pirospaprika
őrölt bors
1 tojás
só
1 evőkanál zsír
tetejére: köménymag szezámmag
A Ropogós sajtos lapok elkészítési módja:
A margarint a lisztel elmorzsoljuk, a sajtot , a tojást és a többi fűszert beleszórjuk, és kb 0,5 dl vízzel összegyúrjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra gyúrjuk. Lisztbe mártott derelyemetszővel a tészta hosszából ujjnyi csíkokat szabunk, majd 10 cm-es darabokra vágjuk. A kis lapocskákat 1-2 megcsavarjuk, és kizsírozott tepsiben rakjuk, majd simára kevert tojással a tetejüket megkenjünk, és köménymaggal vagy szezámmaggal megszórjuk. Forró sütőben 10 percig sütjük.
Sütés kb 220 'C-on
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tamás Tündy, 2010. ápr. 28. 14:45
A ropogós sajtos lapok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.