Csőben sült sajtos zeller recept
40 perc
A Csőben sült sajtos zeller hozzávalói:
3 db zellergumó
10 dkg vaj
½ pohár tej
½ pohár húsleves
2 kanál liszt
6 kanál reszelt sajt
só, bors
A Csőben sült sajtos zeller elkészítési módja:
A zellergumókat meghámozzunk és karikára vágva sós vízben puhára főzzük. A vajat felolvasztjuk, levesszük a tűzről, beletesszük a lisztet és a tűzön habzásig kavarjuk. Ezt követően feleresztjük tejjel és húslevessel. Állandóan kavargatva pár percig forraljuk, beleteszünk három kanál reszelt sajtot, sót, borsot és a leszűrt zellert. Kivajazott tűzálló tálba tesszük, a tetejére szórjuk a megmaradt reszelt sajtot és a sütőben addig pirítjuk, míg a sajt elolvad rajta.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. júl. 9. 12:48
A csőben sült sajtos zeller elkészítési módja és hozzávalói.