Sörgulyás bográcsban recept
60 perc
A Sörgulyás bográcsban hozzávalói:
1 kg tisztított burgonya
50 dkg gomba
1 liter világos sör
2 db húsos zöldpaprika
2-3 db paradicsom
2 fej hagyma
15 dkg szeletelt császárhús
1 evőkanál ételízesítő
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött fekete bors
késhegynyi őrölt gyömbér, só
A Sörgulyás bográcsban elkészítési módja:
Felhevíttet bográcsban süssük zsírjára a csíkokra vágott császárszalonnát, tegyük hozzá a megtisztított, felaprózott hagymát és addig kevergessük, míg üvegesre fonnyad. Mossuk meg a gombát, vágjuk nagyobb szeletekre, majd addig pároljuk, míg a leve elfő. Közben adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a fűszerpaprikát, az összezúzott fokhagymát. Aztán a felszeletelt paprikát és a fűszereket is hozzákeverjük. Ekkor öntsük rá a sört és még 1 l vizet. Lassú tűzön főni hagyjuk. Nagyjából 10 perccel a leves elkészülte előtt, adjuk hozzá a paradicsomot.
Természetesen sör társaságában, friss, puha kenyérrel fogyasszuk. :))
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. júl. 5. 12:49
A sörgulyás bográcsban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.