Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Öszibarack leves hidegen recept

Öszibarack leves hidegen recept

Az Öszibarack leves hidegen hozzávalói:
60 dkg öszibarack
3 dl tej
10 dkg cukor
3 dl fehérédes bor
késkegyni fahéj
kevés víz
4 dkg vágott v. szeletelt piritott mandula vagy
2 tojásfehérje


Az Öszibarack leves hidegen elkészítési módja:
A barackot meghámozva kockára végunk,(kb. 10 dekányit félre teszünk)a tejjel,cukorral,fahájjal megturmixoljuk, a bort is és annyi vizet, hogy másfél liter legyen. A darabokra vágott összibarakot bele helyezzük. Vagy a piritott mandulával vagy a tojás fehérjét habbá felverjük és vízben kifőzzük (mint a madártejnél) és igy tálaljuk, de ha flancosra akarjuk késziteni akkor a habgaluskákat megtüzdeljük a mandulával.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az Öszibarack leves hidegen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook