Öszibarack leves hidegen recept
Az Öszibarack leves hidegen hozzávalói:60 dkg öszibarack
3 dl tej
10 dkg cukor
3 dl fehérédes bor
késkegyni fahéj
kevés víz
4 dkg vágott v. szeletelt piritott mandula vagy
2 tojásfehérje
Az Öszibarack leves hidegen elkészítési módja:
A barackot meghámozva kockára végunk,(kb. 10 dekányit félre teszünk)a tejjel,cukorral,fahájjal megturmixoljuk, a bort is és annyi vizet, hogy másfél liter legyen. A darabokra vágott összibarakot bele helyezzük. Vagy a piritott mandulával vagy a tojás fehérjét habbá felverjük és vízben kifőzzük (mint a madártejnél) és igy tálaljuk, de ha flancosra akarjuk késziteni akkor a habgaluskákat megtüzdeljük a mandulával.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2010. júl. 5. 08:03
Az Öszibarack leves hidegen elkészítési módja és hozzávalói.