Vöröslencse leves. recept
A Vöröslencse leves. hozzávalói:1 db hagyma
1 ek paradicsompüré
1 dl vörös lencse
5 dl víz
só
fekete bors
őrölt kömény szárított menta
3-4 ek olaj
A Vöröslencse leves. elkészítési módja:
1. A hagymát vágjuk nagyon apróra. Az olajat öntsük az edénybe, adjuk hozzá a hagymát és a paradicsompürét is, együtt pirítsuk egy rövid ideig (3-4 perc). 2. Adjuk hozzá a jól megmosott lencsét, keverjük össze, és öntsük fel a vízzel. Rögtön fűszerezzük is meg! 3. Kb. 10 percig forraljuk, a lencse ne főjön szét teljesen; turmixgéppel vagy botmixerrel kell összedolgozni. 4. Citromot csepegtethetünk bele fogyasztáskor.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2010. júl. 4. 18:13
A vöröslencse leves. elkészítési módja és hozzávalói.