Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Vöröslencse leves. recept

Vöröslencse leves. recept

A Vöröslencse leves. hozzávalói:
1 db hagyma
1 ek paradicsompüré
1 dl vörös lencse
5 dl víz

fekete bors
őrölt kömény szárított menta
3-4 ek olaj


A Vöröslencse leves. elkészítési módja:
1. A hagymát vágjuk nagyon apróra. Az olajat öntsük az edénybe, adjuk hozzá a hagymát és a paradicsompürét is, együtt pirítsuk egy rövid ideig (3-4 perc). 2. Adjuk hozzá a jól megmosott lencsét, keverjük össze, és öntsük fel a vízzel. Rögtön fűszerezzük is meg! 3. Kb. 10 percig forraljuk, a lencse ne főjön szét teljesen; turmixgéppel vagy botmixerrel kell összedolgozni. 4. Citromot csepegtethetünk bele fogyasztáskor.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A vöröslencse leves. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook