Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szatmári tokány recept

Szatmári tokány recept

Elkészítési idő 100 perc

A Szatmári tokány hozzávalói:
50 dkg marhacomb
40 dkg sertéscomb
20 dkg füstölt szalonna
5 fej hagyma
1 nagy pohár tejföl
só,bors,pirospaprika


A Szatmári tokány elkészítési módja:
A szalonnát felkockázzuk, a húsokat felcsíkozzuk, a hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A szalonna zsírját kipirítjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával és kevés vízzel felöntjük. A marhacombot belehelyezzük, párolni kezdjük. Ha a marhahús félig megpuhult, hozzáadjuk a sertéshúst is. Ízesítjük és fűszerezzük. Fedő alatt pároljuk tovább. Ha kész, ízlés szerint megborsozzuk.

Tálaláskor tejfölt locsolunk rá és natúrburgonyával kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A szatmári tokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook