Szatmári tokány recept
100 perc
A Szatmári tokány hozzávalói:
50 dkg marhacomb
40 dkg sertéscomb
20 dkg füstölt szalonna
5 fej hagyma
1 nagy pohár tejföl
só,bors,pirospaprika
A Szatmári tokány elkészítési módja:
A szalonnát felkockázzuk, a húsokat felcsíkozzuk, a hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A szalonna zsírját kipirítjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával és kevés vízzel felöntjük. A marhacombot belehelyezzük, párolni kezdjük. Ha a marhahús félig megpuhult, hozzáadjuk a sertéshúst is. Ízesítjük és fűszerezzük. Fedő alatt pároljuk tovább. Ha kész, ízlés szerint megborsozzuk.
Tálaláskor tejfölt locsolunk rá és natúrburgonyával kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. júl. 7. 11:20
A szatmári tokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.