Pirított édes túrólepény forró szilvával recept
50 perc
A Pirított édes túrólepény forró szilvával hozzávalói:
60 dkg tehéntúró
2 evőkanál liszt
4 db tojás
10 dkg porcukor
1 evőkanál kristálycukor
10 dkg vaj
1 dl olaj
1 db citrom
2 zacskó vanillin cukor
20 dkg szilva (vagy bármilyen idénygyümölcs)
csipet só
2 dl fehér száraz bor
A Pirított édes túrólepény forró szilvával elkészítési módja:
A tehéntúrót egész tojással, porcukorral, a liszt felével, reszelt citromhéjjal és a vanillin cukorral jól kidolgozzuk és tetszőleges kisméretű korongokat formázunk belőle. Oldalait belisztezzük és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy serpenyőben kristálycukrot karamellizálunk, és felengedjük fehér borral, néhány perc forrás után hozzátesszük a cikkekre vágott szilvát és átforrósítjuk, majd beletesszük a vajat. Mikor a vaj elolvadt, a túrólepényekhez adjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. júl. 8. 12:47
A pirított édes túrólepény forró szilvával elkészítési módja és hozzávalói.