Shiitake gombás spagetti recept
A Shiitake gombás spagetti hozzávalói:30 dkg spagetti megfőzve,
30 dkg shi-take gomba,
20 dkg mozzarella sajt,
3 db nagyobb hámozott paradicsom karikákra vágva,
5 evőkanál tejföl,
2 evőkanál liszt,
1 bio zöldségleves-kocka,
olaj.
A Shiitake gombás spagetti elkészítési módja:
A gombát jól megmossuk, felszeleteljük, aztán a felforrósított olajban átsütjük. Amikor a levét elfőtte, megszórjuk a liszttel, jól összekeverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt, aztán felengedjük kb. 2 dl vízzel (amiben előzőleg feloldottuk a zöldségleves-kockát). Addig főzzük, míg újra forrni kezd, és kicsit besűrűsödik. Az így elkészült mártást összekeverjük a főtt tésztával. Egy tűzűlló tál aljára terítjük a mártásos tészta felét, erre paradicsomkarikák kerülnek, majd ismét gombás tészta következik, a második réteg tészta tetejét pedig befedjük mozzarella-szeletekkel. Forró sütőben alufóliával lefedve 15-20 percig sütjük, majd az alufóliát levesszük, és még kb. 10 percig pirítjuk, amíg a mozzarella a tetején kicsit
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. júl. 3. 07:14
A shiitake gombás spagetti elkészítési módja és hozzávalói.