Őszibarack bundában recept
Az Őszibarack bundában hozzávalói:1 kg őszibarack
22 dkg rétesliszt
2 db tojás
5 dkg porcukor
cukor
citromlé
vaníliás cukor
fahéj
szódavíz
só
olaj
Az Őszibarack bundában elkészítési módja:
A barackokat meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és fél órára cukorral, citromlével ízesített vízbe tesszük ázni. Közben 20 dkg lisztet a tojások sárgájával, csipet sóval és szódavízzel simára keverünk. Az így kapott sűrű palacsintatésztát 1 óráig hagyjuk állni, ezután belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A levétől leitatott barackokat először a maradék lisztben megforgatjuk, majd megmártjuk a tésztában. Bő forró olajban pirosra sütjük, s vaníliás vagy fahéjas cukorral hintve tálaljuk. A recept Saram1,
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. aug. 6. 05:47
Az Őszibarack bundában elkészítési módja és hozzávalói.