Rakott sárgarépa recept
A Rakott sárgarépa hozzávalói:70 dkg sárgarépa
2 db burgonya
3 dl sós tej
bazsalikom
snidling
A Rakott sárgarépa elkészítési módja:
A répát megtisztitjuk,vékony karikákra vágjuk majd kevés vízben 10 percig főzzük. A burgonyákat héjában megfőzzük,majd megtisztítjuk és karikázzuk. Tűzálló tálat vagy tepsit kiolajozunk,először a leszűrt répa felét,a burgonya karikákat és a maradék répát egymásra rétegezzük. A sós tejjel meglocsoljuk,tetejére 1 evőkanál bazsalikomot szórunk.
Előmelegitett sütőben kb.30 perc alatt kész.
Tálaláskor vágott snidlinggel díszitjük.
Fogyókúrás
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Bazsó, 2007. jan. 24. 19:38
A rakott sárgarépa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.