Cukros túrós lepény recept
A Cukros túrós lepény hozzávalói:Tészta:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 db tojássárga.
Töltelék:
40 dkg túró,
25 dkg porcukor,
15 dkg vaj,
2 dkg vaníliás cukor.
A Cukros túrós lepény elkészítési módja:
Linzertésztát készítünk, két apró cipóra osztjuk, kinyújtjuk, majd közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, és habosra keverjük. A porcukrot fokozatosan adjuk a túrókrémhez. Végül a megsült és lehűtött linzerlapok közé töltjük a krémet. Hűtőben megdermesztjük, majd szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. szept. 14. 01:07
A cukros túrós lepény elkészítési módja és hozzávalói.