Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cukros túrós lepény recept

Cukros túrós lepény recept

A Cukros túrós lepény hozzávalói:
Tészta:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 db tojássárga.

Töltelék:
40 dkg túró,
25 dkg porcukor,
15 dkg vaj,
2 dkg vaníliás cukor.


A Cukros túrós lepény elkészítési módja:
Linzertésztát készítünk, két apró cipóra osztjuk, kinyújtjuk, majd közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, és habosra keverjük. A porcukrot fokozatosan adjuk a túrókrémhez. Végül a megsült és lehűtött linzerlapok közé töltjük a krémet. Hűtőben megdermesztjük, majd szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cukros túrós lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook