Könnyű virslis zöldségragu recept
A Könnyű virslis zöldségragu hozzávalói:1 kis fej karfiol (50 dkg),
1 1 l zöldségerőleves (kockából),
30 dkg mirelit zöldségkeverék (zöldborsó,
sárgarépa,
zöldbab stb.),
10 dkg száraztészta (pl. csavart tészta),
4 virsli (kb. 5 dkg-osak),
1 csokor petrezselyemzöld,
só,
őrölt bors
A Könnyű virslis zöldségragu elkészítési módja:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és megmossuk. Fazékban a zöldségerőlevest felforraljuk. Beletesszük a karfiolt és felengedés nélkül a mirelit zöldségkeveréket, valamint a száraztésztát, majd 10 percig együtt főzzük. A virsliket felkarikázzuk, és a levesbe szórjuk. A petrezselyemzöldet megmossuk, lerázzuk, majd finomra felaprítjuk. A levest a sóval és őrölt borssal tetszés szerint ízesítjük, végül meghintjük a felaprított petrezselyemzölddel.
Friss zöldségekkel is készíthetjük, és vöröshagymát is főzhetünk bele.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. aug. 25. 08:16
A könnyű virslis zöldségragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.