Pasta carbonara 2 recept
A Pasta carbonara 2 hozzávalói:50 dkg tészta /fusilli-orsó tészta/
20 dkg bacon
20 dkg sonka
3-4 dl főzőejszín
3-4 tojás sárgája
bors
20 dkg sajt /trappista, edami/
A Pasta carbonara 2 elkészítési módja:
A téssztát kifőzzük. A szalonnát és a sonkát kockákra vágjuk, a szalonna zsírját kisütjük, megpirítjuk benne kicsit a sonkát és a felesleges zsírt leöntjük róla. A tejszínbe belekeverjük a tojássárgákat, megborsozzuk, és a sült szalonnára öntjük, egyet forralunk rajta, kicsit besűrűsödik. Összekeverjük a tésztával, reszelt sajttal megszórjuk.
Lehet kolozsvári szalonnából vagy tarjából is csinálni. Finom úgy is, ha egy doboz konzerv kukoricát teszünk hozzá. A tejszínből lehet többet is használni, hogy a szósz több legyen, a lényeg, hogy 1 dl tejszínhez 1 tojássárga kell. Só nem kell, mert a szalonna elég sós. Aki szereti az erős ízeket, parmezan sajtot szórhat rá.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2008. nov. 10. 16:56
A pasta carbonara 2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.