Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Szalonnás-húsos rakott tészta recept

Szalonnás-húsos rakott tészta recept

A Szalonnás-húsos rakott tészta hozzávalói:
50 dkg darált sertéscomb,
10 dkg szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
50-75 dkg tészta (lehet spagetti vagy orsó),
5 dl főzőtejszín,
só,
bors,
oregánó,
majoranna,
ételsűrítő (vagy habarás),
kb. 15 dkg sajt a tetejére.


A Szalonnás-húsos rakott tészta elkészítési módja:
A hagymát és a szalonnát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre sütjük. Beletesszük a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, fűszerezzük az oregánóval és majorannával, jó sok fűszert elbír. Kb. 10 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel, és besűrítjük. A tésztát kifőzzük, és a húsos raguval együtt beleöntjük egy magas falú, kb. 25x35 cm-es tepsibe. Sajtot reszelünk a tetejére, és forró sütőbe tesszük kb. 10 percre, amíg a sajt megpirul rajta.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A szalonnás-húsos rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook