Szalonnás-húsos rakott tészta recept
A Szalonnás-húsos rakott tészta hozzávalói:50 dkg darált sertéscomb,
10 dkg szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
50-75 dkg tészta (lehet spagetti vagy orsó),
5 dl főzőtejszín,
só,
bors,
oregánó,
majoranna,
ételsűrítő (vagy habarás),
kb. 15 dkg sajt a tetejére.
A Szalonnás-húsos rakott tészta elkészítési módja:
A hagymát és a szalonnát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre sütjük. Beletesszük a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, fűszerezzük az oregánóval és majorannával, jó sok fűszert elbír. Kb. 10 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel, és besűrítjük. A tésztát kifőzzük, és a húsos raguval együtt beleöntjük egy magas falú, kb. 25x35 cm-es tepsibe. Sajtot reszelünk a tetejére, és forró sütőbe tesszük kb. 10 percre, amíg a sajt megpirul rajta.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. nov. 6. 13:40
A szalonnás-húsos rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.