Terefere csirke recept
A Terefere csirke hozzávalói:1 csirke
30 dkg zöldborsó
1 kg burgonya
1 dl tejszín
1 dl tejföl
10 dkg főzővaj
1 nagy alma
5 dkg reszelt sajt
10 dkg füstölt kolbász
petrezselyem
bors
majoránna
só
szerecsendió
A Terefere csirke elkészítési módja:
A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A vajat három részre osztjuk, az egyikkel egy jénai edényt kikenünk, ebbe fektetjük a csirkedarabokat. (Alulra a nagyobbakat, felülre a kisebbeket.) A kolbászt felkarikázzuk, és a csirke tetejére tesszük. Az egészet megsózzuk, fűszerezzük. Ezután rászórjuk a zöldborsót, a petrezselymet és a vaj második részét. A tejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, az almát apró darabokra vágjuk, és ezt is a keverékbe tesszük, majd az egészet ráborítjuk a csirkére. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, és ezzel beborítjuk a csirkét, majd újra sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A vaj harmadik részét a tetejére morzsoljuk. Az edényt lefedjük, és előmelegített sütőben egy órán át sütjük. Köretnek rizst adunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2008. nov. 8. 12:11
A terefere csirke elkészítési módja és hozzávalói.