Sárika szelet recept

A Sárika szelet hozzávalói:
Az egyik tésztához:
30 dkg liszt,10 dkg cukor,8 dkg zsír vagy 10 dkg margarin,1 csapott kanál kakaó,1 tojás,1 késhegynyi szódabikarbóna, 5 ek tej.

A másik tésztához:
4 tojás, 4 ek cukor, 4 ek liszt.
A krémhez:
1 dl rum,2,5 dl tej,3 púpozott kanál liszt,1 tojásássárgája, vanília,20 dkg vaj, 25 dkg cukor.

A mázhoz:
10 dkg cukor, 2 ek. kakaó, 1-2 ek. feketekávé,tej vagy víz,10 dkg vaj.


A Sárika szelet elkészítési módja:
Mindkét tésztát ugyanabban a tepsiben sütjük meg. Az első tészta anyagait összegyúrjuk, és a tepsi hátán két egyforma lapot sütünk belőle. A második tulajdonképpen piskóta tészta. A cukorral habosra kevert tojássárgájákhoz hozzávegyítjük a cukrot és a tojáshabot, és kikent tepsiben megsütjük. Deszkára borítjuk. A krémhez a lisztet a hideg tejjel simára kavarjuk a tojássárgájával, vaníliával együtt,majd sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, és apránként hozzádogozzuk a vaníliás pépet. Az egyik barna lapot meglocsoljuk a rum felével, rákenjük a krém felét,ráigazítjuk a piskótalapot, erre a többi krémet,befedjük az ugyancsak rummal meglocsolt barna lappal. Az összeállított tésztára ráteszünk egy súlyos deszkát, és kissé megnyomkodva összeigazítjuk a tésztát Elkészítjük a mázat:a cukrot, a kakaót,folyadékot és a vajat gyenge tűzön összeolvasztjuk , levéve a tűzről addig kavarjuk, míg vastagodni kezd, akkor a tésztára öntjük és gyorsan elsimítjuk. 1-2 napra hűvös helyre tesszük, csak azután vágjuk fel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sárika szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook