Graham kenyér recept
10 perc
Szénhidrátszegény
A Graham kenyér hozzávalói:
0.5 kg graham liszt
1 db édesíitő
3 dl meleg víz
fél csomag száritott élesztó
1 kk só
0.5 dl olaj
A Graham kenyér elkészítési módja:
A meleg vízben feloldom az édesítőt. Egy tálba bele mérem lisztet,sót,élesztőt,olajat.Utánna az édesíitős vízet is bele öntőm a tálba.Addig keverem míg az összes lisztet fel nem veszi a víz.Ha nem elég a víz akkor nyugottan lehet utánna önteni sima langyos vízet.A tálat letakarom egy konyharuhával. Addig hagyom állni amig meg nem kell.
Sütéskor én a tepsiben sütőpapíra rakom a cipókat.
A formájukat mindenki egyénileg dönti el.
Addig szoktam sütni amig a cipó teteje is kemény lesz.
Zacskóban több napig is eláll.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: ypszike, 2009. júl. 18. 21:34
A graham kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.