Rántott zöldsegek, rántott husi recept
A Rántott zöldsegek, rántott husi hozzávalói:3ek kemenyito
3ek buzadara v zabkorpa (kicsit finomabbra kell orolni, mint ahogy boltban kaphatoak)
fuszerek
olaj (v ghi)
rantani valo hus, zoldsegek (repa, cukkini, tok, patisszon, burgonya, cekla, hagyma, kaposzta level, csirkemell, halfile, tintahal gyuruk, ... )
A Rántott zöldsegek, rántott husi elkészítési módja:
Egy tiszta szendvicses zacskoba tedd bele a kemenyitot, a zabkorpat s a fuszereket, jol razd ossze a zacsko tartalmat, h homogen legyen, s ezutan dobald bele a husi darabokat, v zoldseg darabokat. Fogd ossze a zacsko szajat s razd meg ismet, h a darabkaidat egyenltesen befogja a panir. Vedd ki a zacskobol oket es forro olajba dobd bele par percre... nem szivja magaba az olajat! (en ghi-t hasznalok tobbnyire, mert a legegeszsegesebb zsiradek suteshez, ugyanis nem eg meg! viszont van egy edeskes ize, igy aki kedveli az indiai-marokkoi izeket, annak ajanlom elsosorban, de egy probat mindenkepp meger!)
Ez egy enyhen ropogos, szaraz bundat eredmenyez, s a fuszerekkel nagyon jol "bolondithato" :) Igy elkeszitve a zoldsegeket, meg keves gyerekkel talalkoztam, aki ne ette volna meg!
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: blueberry, 2009. júl. 10. 22:05
A rántott zöldsegek, rántott husi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.