Tonhalkrémes krumpli recept
A Tonhalkrémes krumpli hozzávalói:krumpli (ahány darabot akarunk, mert egészben marad)
1 tonhal konzerv
1dl majonéz
2dl tejföl
citrom
zellerlevél
A Tonhalkrémes krumpli elkészítési módja:
Az alaposan megmosott, héjas krumplikat egyenként becsomagoljuk, majd előmelegített sütőbe tesszük. (Elektromos sütőben alsó-felső sütés, 200 C) Addig sütjük, amíg fólián át könnyedén nem tudunk beleszúrni egy hústűt vagy hegyes kést. A tejfölt összekeverjük majonézzel, majd hozzáadjuk a tonhalat, amiről jól lecsöpögtettük az olajat. Friss citromlevet préselünk hozzá, végül pedig apróra vágott zellerlevelet keverünk bele. Amíg sül a krumpli, ezt hűtőbe tesszük. Amikor megsült a krumpli, kibontjuk a fóliából, tányérra helyezzük, bevagdossuk a tetejét, óvatosan szétnyitjuk kicsit a krumplit, hogy helyet csináljunk a szósznak. Rátesszük a szószt, amit kicsit belenyomkodhatunk a szétnyílt krumpliba.
Reszelhetünk a tetejére sajtot is, úgy még érdekesebb, összetettebb az ízhatás.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Pitypang, 2007. nov. 23. 23:09
A tonhalkrémes krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.