Keksz szalámi recept
40 perc
A Keksz szalámi hozzávalói:
25dkg margarin
40dkg porcukor
5dkg kakaópor
2db egész tojás
1 rum aroma
60dkg keksz
A Keksz szalámi elkészítési módja:
A kekszet apróra tördeljük (konyharuhába vagy nejlon zacskóba tesszük és pl. húskloffolóval törjük meg, vigyázva, hogy ne túl por szerű legyen). A margarint a porcukorral felfőzzük, a kakaót a tojással és a rum aromával összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, felfőzött krémhez. Ezután belekeverjük a kekszet. Cukrozott alufóliára kiöntjük és 2 rudat formázunk belőle. A formázást porcukros kézzel célszerű csinálni, így nem tapad. (Ez kb. 5dkg porcukor.) Lehet hűtőszekrényben is állni hagyni, de ha nem túl meleg a konyha, akkor nem muszáj hűtőbe tenni. Kb. egy éjszaka alatt érik össze.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pitypang, 2007. nov. 13. 01:49
A keksz szalámi elkészítési módja és hozzávalói.