Kefíres recept
40 perc
A Kefíres hozzávalói:
1 tojás
1 kefír (2dl)
1 kefíres pohár kristálycukor
2 kefíres pohár liszt
1/2 kefíres pohár étolaj
1/2 cs. sütőpor
A Kefíres elkészítési módja:
Az anyagokat jól összekeverjük. Ízesítésnek a tésztába tehetünk fahéjat és mazsolát. A tetejét vágott dióval vagy kompót darabokkal megszórjuk, majd kivajazott, lisztezett sütőformába öntjük. (Én őzgerinc formába szoktam, ez épp egy akkora adag.) Forró sütőbe tesszük és 15 percig nem szabad a sütőajtót kinyitni, mert a tészta "szalonnás", nyálkás lesz. A 15 perc leteltével mérsékeljük a hőfokot. Végül úgy tudjuk meg, hogy megsült-e a belseje, hogy tiszta, száraz kést vagy hústűt bökünk bele. Ha a kés/tű tiszta marad, nem ragad rá a tészta, akkor kész a finomságunk.
Bármilyen gyümölccsel nagyon finom, de nekem a kedvencem a szedres és a meggyes változat (mindkettő befőtt, de lehet fagyasztottból is). A gyümülcsöt alaposan ki le kell csepegtetni, különben eláztatja a tésztát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pitypang, 2008. jan. 23. 20:36
A kefíres elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.