Tokaji borhab recept
A Tokaji borhab hozzávalói:30 dkg magozott meggybefőtt
2.5 dl tokaji szamorodni
2 egész tojás
10 dkg cukor
3 dkg étcsokoládé
késhegynyi őrölt fahéj
A Tokaji borhab elkészítési módja:
A megybefőttet az őrölt fahéjjal ízesítjük.majd a levével együtt poharakba töltjük és hűtőbe tesszükÍ!A csokit forgácsokra vágjuk. A tojást a cukorral habosra keverjük,majd felöntjük a borral.A folyadékot fazékba öntjük és gyenge tűzön habverővel addig verjük amíg besűrűsödik. A borkrémeta meggybefőtre öntjük, és meghintjük a csokiforgácsokkal. Azonnal tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2012. márc. 17. 23:58
A tokaji borhab elkészítési módja és hozzávalói.