Feketeerdő-rizsfelfújt recept
60 perc
A Feketeerdő-rizsfelfújt hozzávalói:
20 dkg rizs
kb. 6-8 dl tej
2 tojás sárgája
6 tojás fehérje
2 ek cukor
1 tábla étcsokoládé
2 félmarék kimagozott meggy vagy meggybefőtt
vaníliáscukor
A Feketeerdő-rizsfelfújt elkészítési módja:
A rizsből a tejjel a szokásos módon tejberizst főzünk, ízesítjük cukorral és vaníliáscukorral. A tejberizshez hozzákeverjük a meggyet. A tojásfehérjét fölverjük habnak, majd óvatosan a tojássárgájával együtt a rizshez keverjük. Majd beletördeljük a csokoládét, óvatosan összeforgatjuk. sütés: 180 fokon kb. 30 perc (légkeveréses módon) Kihűlés után szeleteljük Ez egy kisebb tepsit terít be, kb. 6 adag.
Én a rizsfelfújtat gyakran maradék tojásfehérjéből csinálom, ide jól felhasználható.
Ha valaki édesebben szereti, természetesen lehet ízlés szerint több cukorral is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gyopár, 2009. júl. 12. 23:02
A feketeerdő-rizsfelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.