Spanyol zöldbabsaláta recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Spanyol zöldbabsaláta hozzávalói:
40 dkg zöld színű zöldbab
1 közepes fej lilahagyma
1-2 db paradicsom
kb. 10 cm-nyi hosszú póréhagyma
metélőhagyma (szárított is lehet)
petrezselyemzöld
2-3 dkg vaj
2 kk citromlé
ételízesítő
A Spanyol zöldbabsaláta elkészítési módja:
Ha friss zöldbabot használunk azt megtisztítjuk, összevágjuk. A vajban megpirítjuk, majd öntünk rá egy kis vizet és megpároljuk, ételízesítővel ízesítjük. A lilahagymát és a póréhagymát vékony karikákra vágjuk, a paradicsomot felkozkázzuk, és mindezt összekeverjük a zöldbabbal. Meghintjük petrezselyemzölddel, metélőhagymával, meglocsoljuk a citromlével. Jól összeforgatjuk. Pár órát hűtőben érleljük.
Húsokhoz köretnek is kiváló. Dekoratív saláta.
A zöldbabot lehetőleg ne pároljuk túl puhára, hogy egy picit roppanós maradjon, így az alakját is jobban megőrzi.
A felhasznált hagymafélék szabadon variálhatóak, ízlés szerint. A lilahagyma nagyon jól mutat rajta, vöröshagymával szerintem túl erős.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: gyopár, 2009. jan. 8. 17:16
A spanyol zöldbabsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.