Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Spanyol zöldbabsaláta recept

Spanyol zöldbabsaláta recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Spanyol zöldbabsaláta hozzávalói:
40 dkg zöld színű zöldbab
1 közepes fej lilahagyma
1-2 db paradicsom
kb. 10 cm-nyi hosszú póréhagyma
metélőhagyma (szárított is lehet)
petrezselyemzöld
2-3 dkg vaj
2 kk citromlé
ételízesítő


A Spanyol zöldbabsaláta elkészítési módja:
Ha friss zöldbabot használunk azt megtisztítjuk, összevágjuk. A vajban megpirítjuk, majd öntünk rá egy kis vizet és megpároljuk, ételízesítővel ízesítjük. A lilahagymát és a póréhagymát vékony karikákra vágjuk, a paradicsomot felkozkázzuk, és mindezt összekeverjük a zöldbabbal. Meghintjük petrezselyemzölddel, metélőhagymával, meglocsoljuk a citromlével. Jól összeforgatjuk. Pár órát hűtőben érleljük.

Húsokhoz köretnek is kiváló. Dekoratív saláta.

A zöldbabot lehetőleg ne pároljuk túl puhára, hogy egy picit roppanós maradjon, így az alakját is jobban megőrzi.

A felhasznált hagymafélék szabadon variálhatóak, ízlés szerint. A lilahagyma nagyon jól mutat rajta, vöröshagymával szerintem túl erős.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A spanyol zöldbabsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook