Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Lencsefőzelék recept

Lencsefőzelék recept

Elkészítési idő 70 perc

A Lencsefőzelék hozzávalói:
40 dkg lencse, 10-15 dkg házi füstölt sonka.
kis fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
babérlevél, só, citrom, tejföl
olaj, vagy zsír , sima liszt pirospaprika.


Lencsefőzelék

A Lencsefőzelék elkészítési módja:
A házi füstölt sonkát(szalonnát) elő főzöm. A lencsét átmosom, kevés hideg vízben felteszem főni, majd ha forr az első vizet leöntöm. A sonkalét, és a sonkát a lencsére öntöm, ha kevés a víz pótoljuk, és főzzük tovább, hozzá tesszük a babérlevelet, a apró kockára vágott lila hagymát, sózzuk és puhára főzzük. Elkészítem a rántást, olajon megpirítom a lisztet ráteszem a átnyomott foghagymát, félre teszem és hozzá keverem a piros paprikát, majd a tejfölt, kevés vízzel elkeverem, és a főzelékbe öntöm folyamatosan keverem nehogy csomós legyen, pici citromlevet teszek hozzá. Mi jobban szeretjük ha nem túl sűrű, tejföllel hígítom ha szükséges,ma fasírozottal ettük.


Kategória: Főzelékek receptjei


A lencsefőzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook