Lencsefőzelék recept

A Lencsefőzelék hozzávalói:
40 dkg lencse, 10-15 dkg házi füstölt sonka.
kis fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
babérlevél, só, citrom, tejföl
olaj, vagy zsír , sima liszt pirospaprika.

A Lencsefőzelék elkészítési módja:
A házi füstölt sonkát(szalonnát) elő főzöm. A lencsét átmosom, kevés hideg vízben felteszem főni, majd ha forr az első vizet leöntöm. A sonkalét, és a sonkát a lencsére öntöm, ha kevés a víz pótoljuk, és főzzük tovább, hozzá tesszük a babérlevelet, a apró kockára vágott lila hagymát, sózzuk és puhára főzzük. Elkészítem a rántást, olajon megpirítom a lisztet ráteszem a átnyomott foghagymát, félre teszem és hozzá keverem a piros paprikát, majd a tejfölt, kevés vízzel elkeverem, és a főzelékbe öntöm folyamatosan keverem nehogy csomós legyen, pici citromlevet teszek hozzá. Mi jobban szeretjük ha nem túl sűrű, tejföllel hígítom ha szükséges,ma fasírozottal ettük.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Felhőcske**, jan. 11. 15:47
A lencsefőzelék elkészítési módja és hozzávalói.