Aszpikos csemege recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Az Aszpikos csemege hozzávalói:
Sárgarépa
Karfiol
Csemege uborka
Brokkoli
Gépsonka
Étkezési zselatin, só,
Az Aszpikos csemege elkészítési módja:
A sárgarépát , brokkolit tisztítom, és roppanósra főzöm. A főző víz felét félre rakom. Én a karfiolt, és a csemege uborkát készen vettem. Egy lapos jénai tálat használok, melyet előhűtöttem. Elkészítem az étkezési zselatint a leírtak szerint, és a mennyiségtől is függ, én fél zacskót használtam fel, és tettem a zöldség főzőlevéből is hozzá kicsit ízletesebb lesz. A levet hűlni hagyjuk. Az előhűtött jénaiba lerakom a kockára vágott sonkát, zöldség féléket, majd ráöntöm a kissé lehűlt levet, ezért jó a hűtött jénai, hamarabb dermed. Bármilyen zöldséggel készíthető. Finom ízletes uzsonna, és egészséges!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Felhőcske**, okt. 27. 17:37
Az aszpikos csemege elkészítési módja és hozzávalói.