Grízes túrógombóc recept
25 perc
A Grízes túrógombóc hozzávalói:
1/2 l tej
1/2 kg rögös túró
15 dkg búzadara
2-3 evőkanál cukor
reszelt citromhéj
1 cs. vaníliás cukor
zsiradék, zsemlemorzsa
porcukor, fahéj, áfonya
A Grízes túrógombóc elkészítési módja:
A tejet felforraljuk, bele a kanál cukor megfőzzük benne a búzadarát, félretesszük még kihűl. Megpirítjuk a zsiradékon a zsemlemorzsát. A túrót átmorzsoljuk, belereszelem a citrom héját, hozzákeverem a vaníliás cukrot, majd hozzá keverjük a kihűlt grízt. Jól gyúrjuk össze, és gombócokat formáljunk belőle. Amikor gombóccá formáltam mindegyikbe tettem 1 szem áfonyát, nagyon finom tőle. Beleforgattam a megpirult zsemlemorzsába, és evés előtt por cukrozzuk, melybe tehetünk kiskanálnyi fahéjat is. Én vajat használtam a pirításnál.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Felhőcske**, júl. 22. 16:27
A grízes túrógombóc elkészítési módja és hozzávalói.