Szőlőlevél sóslében recept

A Szőlőlevél sóslében hozzávalói:
Közepes nagyságú nem PERMETEZETT szőlő levél kb 30 db
durva nem jódozott só, víz

A Szőlőlevél sóslében elkészítési módja:
felforralunk 8 dl vizet másfél evőkanál sóval. Hagyjuk kihűlni, addig átmossuk a leveleket, és levágjuk a szárát, és ha vastag eres azokat is, de ne szakadjon meg a levél, a hideg sós vízbe helyezzük, fél órát. Kiszedjük, majd kiöntjük a sós vizet. 6 dl vízhez másfél kanál sót teszünk, felforraljuk. Beletesszük a leveleket, és 20 percig hagyjuk a vízben. Közben közepes nagyságú üveget kimosunk. A leveleket kivesszük a sós vízből, és 3 db-ot tekerünk össze . Alulról felhajtjuk a leveleket, és oldalról tekerjük szép egyformára, és üvegbe helyezzük. A sós vizet ráöntjük, majd lezárjuk az üveget. Karácsonyig eláll. Töltött szőlő levélnek nagyon finom.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Felhőcske**, 2024. júl. 8. 16:38
A szőlőlevél sóslében elkészítési módja és hozzávalói.