Vegyes egytálétel recept
120 perc
A Vegyes egytálétel hozzávalói:
60 dkg lapocka
sertéshús fűszerkeverék, zsír, mustár, só ,bors
burgonya
padlizsán
cukkini
édes burgonya
lila hagyma
kockázott bacon szalonna,
paprika ,paradicsom ízlés szerint.
A Vegyes egytálétel elkészítési módja:
A húst előző este vékony csíkokra vágom, megszórom a fűszerkeverékkel, hozzá keverek 1 kanál csípős mustárt 2 kanál olvasztott zsírt, a kockázott bacont párszor átkeverem, ha kell még sózom, borsozom majd le fóliázom és elrakom a hűtőbe. Másnap elkészítem a többi hozzávalót, megtisztítom a burgonyákat, lehámozom a padlizsánt, a cukkini héja marad, átmosom. és hosszú vastagabb csíkokra vágom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rétegezem, melyet kiskanálnyi zsírral átkenek, először a burgonyák, cukkini, padlizsán, majd ráterítem a fűszerezett husit. Előtte a sütőt bekapcsolom légkeverés 200 fok. A tepsit fóliával letakarom, és a meleg sütőbe helyezem, 25 perc után leveszem a fóliát, átforgatom a sültet, majd 20 percre visszateszem. Aki szereti a lila hagymát azzal is ízesítheti, de mehet rá paprika, és paradicsom is. Jó étvágyat!
Kovászos uborkával is finom.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Felhőcske**, jún. 16. 16:21
A vegyes egytálétel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.