Tormás cékla recept
A Tormás cékla hozzávalói:Cékla
Torma
Ecet, só, köménymag, édesítő (cukor)
A Tormás cékla elkészítési módja:
A céklát megmosom(tetszés szerinti mennyiségűt) hélyasan főzöm meg. Házi tormát megmosom, megtisztítom, lereszelem, jó csípős, majd kevés ecetes levet csinálok, ráöntöm a reszelt tormára.Levet készítek a céklára víz, ecet, só, köménymag ezt megforralom, hűlni hadjuk. A megfött kihült céklát megtisztítom, és lereszelem, majd összekeverjük a két finomságot, és érni hadjuk 1 napot. Husok mellé kitűnő. Egészségetekre!
Hűtőbe több napig tárolható.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: Felhőcske**, 2023. dec. 20. 17:22
A tormás cékla elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.