Káposztasaláta recept
30 perc
A Káposztasaláta hozzávalói:
1 kis fejes káposzta / Új/
1 közepes új sárgarépa
3 szál új lila hagyma
só, ecet, édesítő, babérlevél, őrölt köménymag,
mustármag, olaj
A Káposztasaláta elkészítési módja:
Ecet, édesítő, babérlevél, mustármagot elkeverjük vízzel, és felforraljuk, kb 5 dl legyen, hűlni hagyjuk. A zöldségféléket, átmossuk, majd vékonyan le gyaluljuk, sózzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel, és legalább 2 órát hagyjuk állni, többször megkeverjük. Amikor átjárta a só, kinyomkodjuk, és ráöntjük a kihűlt, átszűrt levet, kicsit átkeverjük, majd üvegbe töltjük. Hűtőbe téve 3-4 napig eltartható, fogyasztáskor lenmag, vagy kendermag olajjal megöntözhetjük. Jó étvágyat!
Előző nap készítem el, hogy az ízek összeérjenek!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. máj. 17. 19:30
A káposztasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.