Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Káposztasaláta recept

Káposztasaláta recept

Elkészítési idő 30 perc

A Káposztasaláta hozzávalói:
1 kis fejes káposzta / Új/
1 közepes új sárgarépa
3 szál új lila hagyma
só, ecet, édesítő, babérlevél, őrölt köménymag,
mustármag, olaj


Káposztasaláta

A Káposztasaláta elkészítési módja:
Ecet, édesítő, babérlevél, mustármagot elkeverjük vízzel, és felforraljuk, kb 5 dl legyen, hűlni hagyjuk. A zöldségféléket, átmossuk, majd vékonyan le gyaluljuk, sózzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel, és legalább 2 órát hagyjuk állni, többször megkeverjük. Amikor átjárta a só, kinyomkodjuk, és ráöntjük a kihűlt, átszűrt levet, kicsit átkeverjük, majd üvegbe töltjük. Hűtőbe téve 3-4 napig eltartható, fogyasztáskor lenmag, vagy kendermag olajjal megöntözhetjük. Jó étvágyat!

Előző nap készítem el, hogy az ízek összeérjenek!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A káposztasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook