Paradicsom saláta (hungarian) recept





3 db. paradicsom szeletelve
fél csokor petr. aprítva
fél fej vöröshagyma aprítva
2 gerezd fokhagyma kés lapjával szétzúzva és aprítva
cukor ízlés szerint
fehérbor ecet ízlés szerint
1 pohár víz
1 mokkás kanál olíva olaj
A Paradicsom saláta (hungarian) elkészítési módja:
Mindenki úgy készíti el a bázist, ahogy szereti az uborkasalátát. Belehelyezek mindent, de nem hagyom sokáig állni a paradicsomot a lében, mert egy idő után össze esik. Tálalás előtt legalább 10 percet ázzon a lében. Kis tányérra pakolom ki a szeleteket, néhány kanál lével. Isteni, még a levét is meg szoktam inni!
(régebbi változat szerint zeller zöldet alkalmaznak petrezselyem helyett)
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Hale Bopp, 2020. ápr. 23. 12:56
A paradicsom saláta (hungarian) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.